101 маркетинг приказки

Сигурно си спомняте как през юли 2012 година четирима приятели и колеги-маркетьори пуснахме на воля общата си е-книга „100 български маркетинг приказки“? Аз, Стефан Русев, моят  син Димитър Николов и мой съавтор в блога, и Тихомир Петров. Разбира се, с неоценимата помощ на Тихомир Димитров – един оригинален и изключително откровен във всяка своя дума и действие български писател.

Тогава нашата малка и смела компания събра 100 приказки за маркетинга, бизнеса и живота около него, такива, каквито ни се случват тук и сега в България. Още по-смело и наивно тя започна да раздава приказките си безплатно в интернет на своите бизнес събратя. Досега, в края на 2013 година, за година и половина, нашата книга вече е свалена над 4000 пъти и надяваме се – пак толкова пъти прочетена.

Чувствам се малко неудобно да споделя, че наистина получихме страхотни отзиви за нея – възторжени, благодарствени, приятелски.

Видяхме книгата разпечатана на обикновен принтер и подвързана в офиса на големи български компании. Научихме, че много стартиращи собствен бизнес се съветват с нея. Похвалиха ни преподаватели в университетите. За наше безкрайно учудване, книгата не получи нито един хейт! Истински щастливи сме, че сме били и надяваме се, все още да сме полезни.

И веднага след това дойде въпросът ви – ще има ли още приказки? Да, ще има, отговорихме ние. Със сигурност!

А вие търпеливо замълчахте в очакване нашата маркетинг работилница да изработи следващата приказна книга… Наистина много търпеливо, с доверие, което задължава.

Радостна съм да обявя, че тя идва. Скоро.

На Коледа ще ви зарадваме с новата ни книга „101 маркетинг приказки“.

Новата книга излиза и по един друг скъп за нас повод – 5-годишнината от старта на блога ни Маркетинг Буркан. Той беше пуснат на бял свят в средата на декември 2008 година.

Ние,  неговите автори, продължаваме, както и в самото начало, да работим със същото усърдие за създаването на съвременна, отворена и отговорна бизнес общност в България. Въпреки трудните времена, продължаваме да вярваме, че това е възможно!

Какво ще откриете за себе си в нея?

Нашият нов book проект „101 маркетинг приказки“ ще включва най-доброто от Маркетинг Буркан и Креативен (вече собственост на многообещаващата медийна група Mediabit).  Това са нашите най-добри и най-четени постове, написани от нас с Митко през последната година и половина – всъщност, след излизането на „100 български маркетинг приказки“.

Но не просто това –  съдържанието на книгата е ценно, защото то е обогатено с чудесните постове на нашите гост-автори в Маркетинг Буркан.  В новата ни книга ще намерите вдъхновяващите бизнес откровения на наши верни приятели и колеги.

Това е нашата нова мини-енциклопедия за маркетинга в български условия, написана с капчици бизнес пот от всички нас – практикуващи български професионалисти и блогъри. Тези отворени и сърцати хора, всеки от тях име в професията си, споделят с вас своите бизнес размисли и преживявания .

Това са много ценни за нас приятели и колеги.

С тях ние имаме близки виждания за бизнеса и маркетинга, с тях генерираме идеи за общи проекти и обсъждаме искрено нашите професионални сполуки и въпросителни.

С тях през последните няколко години създадохме заедно и заедно развиваме нашата сплотена блогърска и бизнес общност в българския уеб. А това беше и нашата мечта, когато основахме Маркетинг Буркан.

Това са хората, които без страх и задръжки ви подаряват в книгата „101 маркетинг приказки“ най-ценния си актив – своите бизнес знания и опит. Застават до вас такива, каквито са – без грим, без маска, без преструвка. Вие ще се гмурнете в тяхното бизнес ежедневие, такова, каквото е.

Благодарим на всички наши приятели, които ни се довериха и ще бъдат заедно с нас в новия ни проект:

 • Стефан Русев – който неизменно е с нас в най-смелите ни book-проекти и винаги изключително професионално ни подкрепя!
 • Майк Рамм – невероятно качествен човек, уважаван лектор по управление на проекти и един от най-известните български блогъри. Първият, който повярва в Маркетинг Буркан и ни подаде ръка в началото (никога няма да забравим това, Майк!)
 • Ивелина Атанасова – млада и ярка звезда в българския интернет маркетинг
 • Мира Михова – вдъхновяваща консултантка в областта на системи за управление, с първия (и все още единствен!) блог за качеството в България
 • Елза Калоянова – приятелка от детството и много смел български психотерапевт
 • Инес Субашка – маркетинг специалист и фитнес инструктор, сполучливо съчетава маркетинга и спорта!
 • Величка и Григор Йовови – щастлива семейна маркетинг комбинация
 • Силва Форест – талантлива и обещаваща копирайтър-дама
 • Жана Йорданова – току-що дипломирана маркетьорка, с изпепеляваща страст по рок-музиката
 • Стефан Димитров – изключителен професионалист и подкрепящ колега. Никой друг не ми е помагал толкова ненатрапчиво и безкористно с професионалните си съвети, винаги точно навреме (задължена съм ти много, Стефо!)
 • Емо Марков – художник, дизайнер и невероятен приятел, който е далеч от нас, но съпреживява както сбъднати, така и неслучили се наши проекти заедно!
 • Tихомир Димитров – писател, който разпространява своите книги свободно в интернет
 • Пламен Нанков – почтен и енергичен млад бизнесмен, който тепърва предстои да ни изненадва приятно! Пламен беше сред пионерите в афилиейт маркетинга като сам направи програма за своя бизнес!
 • Димитър Миланов – млад маркетинг специалист, невероятен работохолик и начетен човек, който скоро ще разкаже своята истинска маркетинг приказка.

Поканили сме и други наши приятели и гост-автори и нетърпеливо очакваме тяхното включване, за да се получи наистина безценен общ подарък за всички наши читатели  и почитатели.

Това ще бъде коледният ни подарък за вас – новата ни е-книга „101 маркетинг приказки или 5 години Маркетинг Буркан & приятели“.  

И така, още малко търпение. Още само 30 дни до Коледа и до стартирането на нашия нов book-проект.Коментари

 1. Myrna V. Russo ноември 28th

  Comment Arrow

  Чух много добри думи и за Нов Български Университет, но не можех да намеря нищо за специалността “маркетинг” на техния Интернет сайт.


 2. Вили Йовова януари 17th

  Comment Arrow

  Благодарим за поканата, Поли! Книгата се е получила чудесна- полезна и занимателна 🙂


 3. Поли Козарова януари 17th

  Comment Arrow

  И аз благодаря, Вили! Хубаво е, че вече практикуваме свободно и открито споделяне на знания в България. Защото трудното е правенето, а не знаенето. Знаенето е само първата стъпка… Хубав уикенд 🙂


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager in several Bulgarian and international IT and consulting firms. Her expertise is in the fields of project planning and management, business development, marketing & sales, innovation development and commercialization. Pavlina runs consultancy business with www.primavera88.com