Контент Маркетинг

Какво е контент маркетинг (маркетинг на съдържанието)

Определение за Контент Маркетинг

За кратко, за определянето на точката на маркетинг съдържание, никой не го казва, по-добре от маркетинг съдържание институт – така че дори няма да се опита: „маркетинг съдържание е стратегически маркетинг подход, насочен към създаване и разпространение на ценни , е уместно, и последователно съдържание за привличане и задържане на ясно определена аудитория – и в крайна сметка да карам печеливши действия на клиента „Такава несвяст-достоен дефиниция.. 

Пълна дефиниция за маркетинга на съдържанието

Съдържанието може да се определи като „нещо, което да се изрази чрез някои среда.“ За търговци, че нещо, което трябва да изразя е информация за нашите продукти и услуги. Носителите, които използваме, са написани статии, видео, информационни графики, изображения, социалните служби, и за толкова много други, които ще обсъдим в следващите глави. Преди да получите всичко, луд и да каже:

„О, човече, аз имам толкова много съдържание вече. Виждали ли сте това страхотно видео реклама сме работещ на YouTube? “

… помпа почивките малко. Ако целта на клипа е да се насърчи вашия продукт или услуга, това не е маркетинг съдържание. Ключът при определянето маркетинг съдържание е, че информацията, която предоставяте на е ценно и подходящи за вашата аудитория. Промоционална съдържание е само, че е писано за насърчаване на даден продукт, за да изрази само ползи, използва и атрактивност на продукта.

До каква с тепен маркетинга на съдържанието е важен ?

До каква с тепен маркетинга на съдържанието е важен ?

 Дали част от съдържание помощ потенциалните си решават проблеми? Дали част от съдържание на потребителите ни помогнете да направим най-доброто решение за добре информиран покупка е възможно за тях? 

Дори да решите да отидете с друг доставчик? маркетинг съдържание е около производството на образователно съдържание, с цел да помага на хората да подобрят живота си; да ги въоръжим с най-много информация, колкото е възможно, така че те да вземат информирани покупки. Когато е готово право, те ще направят, че покупката чрез вас.

Какво се крие зад стратегията на контент маркетинга ?


Разбира се, като бизнес, крайната цел на маркетинга за съдържание е да реализира продажби. Но вместо просто да продавате своите продукти и услуги, маркетингът на съдържанието е свързан с развитието на доверие.

Когато често създавате страхотно съдържание, вие се превръщате в надежден източник на информация. Вие се превръщате в потребителски ресурс, обърнете се към образованието по теми, свързани с вашата област.

Докато се фокусирате върху образованието над продажбата, ще продавате повече.

Потребителите искат да купуват от марки, на които имат доверие. Станете Уикипедия на вашата индустрия и продължете да увеличавате своята клиентска база.

Какво се крие зад стратегията на контент маркетинга ?
Diverse People Thinking Planning Marketing Brand Concept

Какво не е маркетингът на съдържание


С риск да победя мъртъв кон, не мога да подчертая достатъчно:

Маркетингът на съдържанието не е рекламно съдържание.
Но това не означава, че трябва да се придържате към 100% образование и 0% промоция.

Ако това беше така, след като прочетете създадено от вас съдържание, няма да искате клиентите да казват: „Чудесно. Готов съм да направя покупка. Сега трябва да отида да намеря някой, който продава това. „

Това би било ужасно. Та какво правиш?

Опитайте да използвате правилото 80/20, когато създавате съдържание – 80% от съдържанието трябва да е насочено към образованието на вашата аудитория и само 20% трябва да бъдат насочени към продажбата им.

Добре е да им уведомите, че продавате услугата, която обсъждате. Просто не ги бийте по главата за това. Ако пишете образователна публикация в блога, можете да ги уведомите във въвеждането, че продавате услугата, за която говорите, но че вашето намерение е да бъдете образователни.

Основната част на статията трябва да бъде предимно информация с възможно най-малко споменавания за себе си.

Заключението на статията е къде можете да дадете своя терен. Те са научили какво са научили, сега какво? Това е, когато можете да им предложите услугите си по начин, който се чувства по-естествен.

Няма да забогатеете бързо със маркетинг със съдържание
Отнема време, за да може маркетингът на съдържанието да даде плод. Понякога няколко седмици. Понякога няколко месеца.

Бъди търпелив. Маркетингът на съдържанието е дългосрочна стратегия, която набира инерция с напредването си.

Това е ефектът на снежната топка. Когато за пръв път започнете на върха на планината, имате само една мъничка снежна топка в ръка, която нежно търкаляте надолу. Но когато започне да върви, взима повече сняг и повече сняг – и, следващото нещо, което знаете, вие сте започнали бушуваща лавина, зареждаща надолу, готова да погребе бедно, нищо неподозиращо село.

Маркетинга на съдържанието е добър с правилните инструменти

Ти чудовище.

Съдържателният маркетинг отнема много работа.

Не можете да имате маркетинг на съдържание без съдържание. И ако го правите правилно, създавате редовно висококачествено съдържание. Доброто съдържание изисква време и усилия, за да създадете. Така че нека се търкаляме и започваме лавина.

Маркетинга на съдържанието е добър с правилните инструменти


Тази линия се задържа при мен от първия ми ден на строителна площадка, когато се показах на работа с нищо повече от 12-унтов чук за довършителни работи. Моят бригадир хвърли един поглед, дръпна ме настрани и ме попита: „Синко, смяташ ли да построиш тази къща с чука на сестра си?“

Зачервих се от неудобство и стоях с отпуснати челюсти без отговор. Бях сигурен, че ще се изпратя вкъщи, преди дори да започна.

Вместо това той омекна. Той ми даде назаем инструменти, но ме накара да обещая да инвестирам част от всеки чек, придобивайки нови инструменти – започвайки с чук за рамкиране, лента за измерване, квадрат на скоростта, нож за бръснач, креда линия, молив и няколко нива с различни размери. Основното.

Дърводелец без инструменти е просто човек, който … е, няма да строи къща. Същото може да се каже и за маркетинга на съдържанието. Ако ще привличате повече бизнес, ще ви трябват няколко инструмента.

И така, кои са основните инструменти в маркетинга на съдържанието?

Публикации в блога

Публикации в блога


Когато повечето хора мислят за маркетинг на съдържание, те мислят за публикации в блогове. И с добра причина – страхотният маркетинг за съдържание започва със създаване на страхотни статии в блога, които адресират въпросите, които задава вашата аудитория.

Това е ключът към блога с високи резултати. Трябва да пишете по теми, за които се интересува публиката, за да научите повече.

Твърде много фирми започват блогове и имат само публикации като „Breaking News! Имаме нов ръководител на продажбите! Запознайте се със Стив! “Или„ Спонсорирахме местна малка лига !!!! Отидете тигри! “

(Всички удивителни знаци са, за да можете да чуете колко силно се потупваме по гърба.)

Не съм против този вид статия в блога. Екипът ви ще го хареса и е добре да отправите вътрешни похвали и да ги върнете на местната общност. Но аудиторията ви не търси неща като:

„Ей, Google, кой местен зъболекар имаше най-доброто коледно парти в офиса?“
По-скоро, когато хората се обърнат към търсачките, те правят това за себе си. Те се грижат за решаването на проблемите си или задоволяването на желанията. След като започнат да получават стойност от вас да отговаряте на въпросите им и да бъдете ресурс за тях, тогава те ще искат да научат повече за вас.

Така че, ако искате да се свържете с тях, пишете статии, които адресират най-належащите им въпроси за вашата индустрия.

Видео съдържание

Видео съдържание


Не можете да го избягате повече. Ако искате да бъдете отлични в маркетинга за съдържание, ще трябва да произвеждате видео съдържание. Това е, което потребителите консумират и изискват повече. Гладни са за видео съдържание и го изяждат като малко дете, оставено насаме с торта за рожден ден.

Ако видео съдържанието е това, което е търсено, можете или да отговорите на техните очаквания, или да издържите, докато купувачите тръгват да се държат за ръце с вашето видео, създавайки конкуренти, като вие сте марка, която току-що е била зонирана с приятели.

Аз не съм се шегувам. Но ако не ми вярвате, добре. Разбрах – току-що се запознахме.

И така, ето няколко цифри, които трябва да прегледате, за да разберете колко критичен ще бъде видеото към вашия успех в маркетинга за съдържание:

25 нови статистически данни за видео маркетинг, които да засилят вашата стратегия през 2019 г.
Инфографика: Защо видеото е задължително средство за продажби
Ново проучване: видео скайкове до 25% от изразходването за цифрови реклами
Инфографика: 14 причини защо трябва да използвате маркетинг с видео съдържание
Виж какво имам предвид?

Независимо дали разполагате с бюджета за видео оборудване от висок клас и студио или разполагате само с камерата на вашия смартфон, вие сте повече от оборудвани да създавате видео съдържание за вашата марка.

Маркетинг съдържание, чрез подкаст


Имате какво да кажа, но не се чувствате комфортно на камерата? Може да помислите за стартиране на подкаст. Подкастите са страхотна среда за ръце, за да научат хората за нови теми.

Колкото и да обичам да продължавам да се обучавам (и да забавлявам) себе си, не мога непременно да обръщам внимание на статии и видеоклипове, докато изпълнявам задачи като шофиране, миене на чинии и лопата на сняг от моята алея.

Подкастите са чудесни инструменти, които потребителите могат да използват за учене в движение или многозадачност, докато извършват други действия.

Може да кажете: „Да, но кой би искал да слуша подкаст на скучната ми тема?“

Хм, вероятно хора, които искат да знаят повече за тази тема. И кой казва само защото темата е скучна, че и вашето обяснение за нея трябва да бъде скучно?

Тук в IMPACT намираме толкова голяма стойност в подкастите, че нямаме нито един, не два, не пет, а седем различни подкаста. Те включват Content Lab, Creator’s Block, Film School for Marketers, Hubcast, The IMPACT Show, Inbound Success и MarketHer.

„Чакайте, не са ли малко от онова видео базирано съдържание? Кълна се, че съм виждал шоуто IMPACT във Facebook. „

Прав си.

въздействащо шоу 65

Ник и Стефани заснемат празничния епизод на шоуто IMPACT.

Можете да заснемате съдържанието си като видео за вашия YouTube канал, Facebook Live или друга социална платформа, да качвате аудиото в iTunes или Stitcher и да бум – имате сами два носителя на съдържание, за да задоволите различните стилове на обучение на вашия публика.

Маркетинг съдържание, чрез подкаст

Премиум съдържание


Да речем, че създавате страхотен блог, който се озовава на първата страница на Google, когато хората търсят тази тема. Посетителите идват на съдържанието, четат всяка дума, обичат я, сега какво?

Как задържате вниманието им? Как да ги накарате да конвертират в водеща? Като им предлагаме безплатни премиум парчета съдържание.

Нещо с достатъчно висока стойност, че те са готови да обменят някаква информация за себе си (име, имейл, персонален въпрос) за изтегляне в замяна. Те могат да бъдат лесни за създаване на ресурси като съветници и контролни списъци или изчерпателни части от съдържанието като електронни книги, ръководства и бели листове.

Това ръководство, което четете в момента? Това е оферта за първокласно съдържание. Разбира се, не е свързано – но горе в горната част ще видите, че имате възможност да ви изпратите PDF на това ръководство. Не е задължително, но го има.

Премиум офертите са как можете лесно да превърнете анонимните посетители на уебсайтове в контакти, които можете да подхранвате чрез имейл кампании, за да ги задвижвате по-бързо чрез маркетинговите и продажбите си фунии.

Визуално съдържание и мултимедия

Визуално съдържание и мултимедия


В допълнение към видеото, има много други форми на визуално съдържание, които вашата аудитория може да намери за ценни:

Снимки

Infographics

Презентации

уебинари

Маси

Графики

Графики

Мемета

GIF файлове

Можете да използвате визуално съдържание като самостоятелни части от съдържанието – да споделяте чрез канали в социалните медии или да се използва като първокласно съдържание само по себе си – или, ако наистина искате да направите въздействие, можете да вградите визуално съдържание във вашите статии в блога.

визуално съдържание маркетинг

Ето един пример.

Снимки, инфографика, диаграми, таблици и др. – когато се използва в статии в блога, дава повече контекст на разговора, осигурява яснота, добавя дълбочина и увеличава запазването на информация.

В действителност, когато хората чуят информация, те вероятно ще си спомнят само 10% от тази информация три дни по-късно. Ако обаче подходящо изображение е сдвоено със същата тази информация, хората са запазили 65% от информацията три дни по-късно.

Визуалното съдържание е страхотно за потребителите поради това колко лесно се консумират. Много хора в интернет може да нямат време да прочетат вашата публикация от 3000 думи, сравнявайки няколко вида косачки за косене на трева. Но ако създадете бърза инфографика, таблица или графика, показваща как те се сравняват в различни категории, може да бъде много по-лесно за вашата аудитория да разопакова и запази информацията.

Мислете за визуализации като за бързо хранене на маркетинга за съдържание – без вина.

Разбира се, това не е хавайското пиле и ориз на моята жена, но е бързо да се консумира, пълни (и) и лесно да се споделя с другите.

По същия начин споделям пържени картофи с кучето си, когато жена ми не търси.

Искам да кажа, какво? Който каза, че? (Здравей скъпа.)

В действителност инфографиката често има най-високата възможност за много предприятия да изпитат успех на вируса.

3 съвета при създаване на визуално съдържание

3 съвета при създаване на визуално съдържание

1: Когато е възможно, използвайте оригинални визуализации.

2: Ако нямате оригинални изображения, стоковите изображения могат да работят на щипка, но винаги се уверете, че имате разрешение за използване на съдържанието.

3: Следете размера на файла. Големите изображения могат да ви заблудят и да накарат страниците ви да се зареждат бавно. Хората са нетърпеливи, колкото повече време отнема вашата страница, толкова повече хора ще изоставят тромавия ви кораб в полза на лодката за скорост на вашия конкурент.

Научете повече за това как времето за зареждане на страницата може да повлияе на долния ред.

Как да започнем с маркетинга на съдържанието
 
Знам, знам – всички тези различни видове съдържание, които ще създавате, модни думи, които ще трябва да научите (наистина се надявам, че не съм използвал много от себе си), и инструменти, които ще трябва да откроите може изглеждат непосилни.

Ангажирането с маркетинг на съдържание е като да бъдете попитани: „Хей, виждате ли тази планина там? Да, огромен. Denali. Можеш ли да се качиш там заради мен? “

Страхотно нали? Вие дори не притежавате никакво въже.

Ще бъдете затрупани с въпроси:

Кога е най-доброто време на годината за изкачване?

Кой е най-сигурният маршрут?

Как да тренирам за изкачване?

Какво оборудване ми трябва?

Какви видове храна трябва да донеса?

Ако ме нападнат мечка, да се бия ли или да играя мъртъв?

Да не се страхувам. Нека този следващ раздел да бъде като вашето копие на Ръководството на скаутите за изкачване на всички видове неща. И как да се борим с мечките.

Най-добрите практики при създаване на блог публикации
Man working on his laptop

Най-добрите практики при създаване на блог публикации


Тъй като блоговете са най-често срещаният начин, по който ще създавате съдържание, ще започнем там. Най-добрите практики за водене на блогове започват с познаването на подходящите теми за създаване на съдържание. Имате три важни фактора, които трябва да вземете предвид:

Пътуването на купувача

Темите, които хората изследват на всеки етап

Как можете да накарате хората от един етап до следващия

Пътешествието на купувача
Пътешествието на купувача описва поредица от решения, които потребителите правят, докато проучват решение за покупка. Той се състои от три основни етапа – осъзнаване, разглеждане и решение.

Най-купувачи-Journey

Можете да благодарите на HubSpot за този прекрасен визуален преглед.

Първо, хората осъзнават проблем и започват да търсят решения. На следващо място, те разглеждат различните решения на техните проблеми. И накрая, те обмислят от кой доставчик да купят.

Разбирането на пътуването на купувача и видовете съдържание, което можем да произвеждаме на всеки етап, ще ни помогне по-добре

Правилният вид съдържание на всеки етап от маркетинг стратегията


Да приемем, че управлявате магазин за спортни стоки и имате сегмент за целева аудитория, който обичате да наричате „Заплащане на банкноти“.

Беккантри Бил е малко по-стар – може би средата на двадесетте години нагоре. Омръзнал да споделя курорта с големи тълпи и дълги линии при асансьорите, той копнее да се прокара в задния край и да издълбае недокоснати линии. Но колкото и да иска да се забавлява свежият прах на shreddin, той има семейство вкъщи и иска да остане в безопасност, докато все още става опасен.

backcountry kev 2

Ако не сте се досетили, аз самият съм банкнота.

Нека да кажем, че искате да помогнете на Backcountry Bill да избере най-доброто оборудване. За да направите това, трябва да сте наясно къде се намира Бил в пътуването на купувача. Ще искате да създадете съдържание, което ще му помогне на всеки етап и ще го накара да премине в следващия етап.

За простота ще се съсредоточа върху темите на статиите в блога и премиум офертите, които можем да създадем за Бил.

Етапът на осведоменост е, когато Бил първо осъзнава, че дори има интерес към бекграунда. Преди Бил да започне да пазарува доставки за бекграунд, апелът на бекграунда трябва да удари неговия радар.

Етапът на осведоменост е първостепенна фуния (TOFU), което означава, че може да отнеме много време, за да накара хората от етапа на осведоменост да направят покупка. Може да стигне до няколко часа, или кой знае, може би Бил е някак ужасен от бекграунда и са му необходими години, за да реши наистина да излезе и да проучи.

За магазин за сноуборд на дребно създаването на съдържание, което носи привлекателността на бекграунда, би било подходящо за етапа на осведоменост.

Правилният вид съдържание на всеки етап от маркетинг стратегията

Маркетинг теми за повишаване на осведомеността за законопроекта за бенефициенти


Какво е Backcountry Сноуборд? (Блог)

7 причини за проучване на Backcountry на сноуборд (блог)

Как да останете в безопасност в бекграунда (блог)

Къде да изследвам Backcountry близо до мен (блог)

Видове оборудване, от което се нуждаете за сноуборд с бекграунд (блог)

Backcountry Сноуборд 101: Пълно ръководство (първокласно съдържание)

След като Бил е убеден, че задкулисният сноуборд всъщност му харесва (вероятно защото е невероятно), той наистина ще започне да обмисля какви видове екипировка ще му трябва. Което означава, че правилно се досетихте, той преминава в етап на разглеждане.

В етапа на разглеждане Бил е убеден: „Да, животът на задния пазар е за мен!“

Но каква екипировка ще му е необходима?

Той вече е прочел някои статии, в които се споменават някои от видовете съоръжения, които ще му трябват: маяк, сонда, лопата, въздушна възглавница и други предпазни средства. Може да си помисли, че ще му се наложи да купи снегоходки, за да излезе там и да хвърли дъската си на гърба си, но тогава чу за сплитани дъски.

Етапът на разглеждане е, когато хората правят много реални изследвания. Той внимателно ще анализира различните части от предавките, които иска да закупи.

Тематични етапи за разглеждане на сметки за бекграунти


Топ 10 лавинови маяци (блог)

Как да изберем най-добрата резервна въздушна възглавница (блог)

Сплит-борд срещу снегоходки: кое е най-доброто? (Блог)

Ръководство на крайния купувач за бекграунд оборудване (първокласно съдържание)

Благодарение на вашето невероятно съдържание – вървете – Бил преминава в етапа на вземане на решение. Той има доста добра представа за част от оборудването, което го интересува.

Етапът на решение е, когато Бил ще прецизира опциите си, като стеснява кои части от оборудване се интересува и ще избере търговец, който да закупи.

Контент маркетинг -  Теми за етапа на решение за сметката за бекграунти

Контент маркетинг – Теми за етапа на решение за сметката за бекграунти


Колко струва сплитборд? (Блог)

Jones Mountain Twin Splitboard vs. LibTech Splitboard (блог)

Плюсовете и минусите на Arc’teryx Voltair 30 лавина Airbag (блог)

Отзиви за Backcountry Access Tracker 2 Avalanche Beacon (блог)

Най-добрите онлайн магазини с беккаунт (блог)

Къде да купя Backcountry Gear близо до мен (блог)

Ръководство за ценообразуване с разделителна дъска (първокласно съдържание)

Ако сте уебсайтът, който отговаря на най-належащите въпроси на Бил, как мислите, че той ще се чувства към вас? От една страна, той ще ви се довери повече като експерт по всички неща в задния план за сноуборд.

Доверието е един от основните принципи на маркетинга на съдържанието. Колкото повече някой ни се доверява и се обръща към нас за информация, толкова повече ще иска да купи от нас.

Как да създадваме маркетинг съдържание за блога

Как да създадваме маркетинг съдържание за блога


17-те теми за статии в блога и първокласни съдържания, които изброих за Backcountry Bill, са само върхът на айсберга за маркетинг на съдържание. Подобни статии могат да бъдат написани за всички ваши различни групи от аудитории и има още много теми, за които можем да пишем.

И така, откъде да започнете? Как решавате кои статии да продължите първо? От кой етап от пътуването на купувача трябва да започнете?

Повечето компании ще разгледат пътуването на купувача и ще започнат да създават съдържание на етапа на осведоменост, защото си мислят: „Хей, от там започват клиентите. Защо да не започнем там сами? ”

Изглежда, че има смисъл, но това е погрешен подход по няколко причини.

Първо, както беше споменато по-рано, хората могат да прекарат много време в етапа на осъзнаване. Бил може да мечтае да язди задкулисието години наред, преди най-накрая да успее да излезе там.
Възможно е да не успеем бързо да прекараме Бил през пътуването на купувача, тъй като другите житейски неща могат да се затруднят (Моите собствени бекграунд приключения се задушиха, когато се родиха децата ми. Трудно е да намеря време да се измъкна цял уикенд, когато има малки чудовища, които карат вашия съпруг луд.)
Може да прекараме много време в създаване на информирано съдържание, което не води до продажби бързо и ни кара да мислим: „Може би маркетингът със съдържание не работи толкова добре.“

Има повече конкуренция в горната част на фунията. Тези теми са софтбол теми. Вероятно има много издателства, които са писали по тези теми, така че да тормози пътя ни до предната част на пакета е по-трудно.

Какво следва? Кажете Бил за Backcountry, чете статията в блога ви за Видове оборудване, което ще ви е необходимо за Backcountry Snowboarding и решава: „Да, имам нужда от лавинен маяк. Но какъв вид? ”Къде ще отиде за тази информация? Вие сте заети с писането на информация за осведоменост, докато Бил премина към етапа на разглеждане. Къде ще вземе тази информация?
Ако нямате, той ще потърси другаде. Помогнахте му да премине от един етап на следващ, но сега Бил ви остави зад други източници – потенциално вашата конкуренция – със съдържанието на сцената.

Това е по-далеч от печеленето на пари. Когато се фокусирате върху горната част на фунията, създавате съдържание, което няма да доведе до продажби толкова бързо.

блогинг-хакове
Нуждаете се от помощ Първи стъпки?
68 Блог подкани, за да ви помогне да преодолеете блока на писателя
Разбрахте »
И така, какво правим?

Започваме в долната част на фунията – в края на пътуването на купувача – и върнем обратно.

По този начин създадохме съдържание за хора, които са много по-близо до извършване на покупка. Може да са започнали пътуването си другаде, но има по-голям шанс да направим клиент от Бил, ако имаме съдържание за него от дъното на фунията.

Също така, вашите конкуренти вероятно се съсредоточават върху съдържанието на TOFU, тъй като е по-лесно да се създаде и е по-малко противоречиво. Но те не отговарят на по-трудните въпроси. Повечето компании искат да отговорят на тези тежки въпроси едно към едно с Бил и продавач.

Нека вашето съдържание бъде продавач, който работи 24 часа за вас.

Глава 5

Как да измерим успеха на маркетинга на съдържанието
 
Добре, така как по дяволите можете да разберете дали вашите маркетингови усилия за съдържание работят? Първо, ще искате да се съсредоточите върху създаването на висококачествено съдържание.

Успехът започва с качествено съдържание

Успехът започва с качествено съдържание


Уверете се, че давате най-добрия възможен отговор на поставените въпроси. Ако не сте сигурни в качеството на собственото си съдържание, въведете заявка за търсене, съдържаща ключовите думи, за които се надявате да класирате, и кликнете върху най-добрите резултати и се запитайте:

За какво пишеха?
Колко задълбочени бяха в отговорите си?
Оставиха ли нещо?
След това се върнете в стаята на писателя и се ангажирайте да създадете част от съдържанието, което да раздуе конкуренцията.

Какво трябва да измервате?


Какво означава успехът? Какви са някои от онези материални въпроси, които можете да споделите с други хора в организацията си, за да докажете, че маркетинговите ви усилия в съдържанието работят и вие не просто пишете фантастични истории за съдомиялни за аудитория, която не е там?

Въпреки че има много важни показатели, които можете да измерите, ще изброя някои от най-важните.

Трафик


Съдържанието ви получава ли очи? Един от първите истински маркери, че нещата вървят добре, е, че хората всъщност четат създаденото от вас съдържание.

Независимо дали намират съдържанието ви чрез заявки за търсене с Google, емисии в социалните медии или в имейли, ако получаваме увеличение на трафика към нашия уебсайт, това означава, че хората преглеждат нашето съдържание.

Leads


Трафикът е страхотен, но преобразуването, че трафикът до потенциални клиенти е още по-добро. Маркетолозите се вълнуват от увеличаването на трафика, но екипите по продажбите рядко се грижат, докато имат повече възможности да продължат.

Хората, които идват на вашия уебсайт, просто консумират съдържанието и след това излизат оттам, за да сърфират в останалата част от мрежата, или те се свързват с вас, като попълвате формуляри на вашите страници или се ангажирате с чатботи на вашия сайт?

Ако искаме да превърнем анонимните посетители в работещи клиенти, ще се нуждаем от първокласно съдържание, което предлага на хората да видят достатъчно стойност в това, че са готови да обменят своята контактна информация, за да обединят това съдържание.

Реализации


Крайният показател за успешния маркетинг на съдържанието е увеличаването на приходите. И ако използвате правилните инструменти (за които ще обсъдим скоро), всъщност можете да върнете продажбите си до тази начална точка за контакт, след като разполагате с данните, които ви казват:

Кога за първи път попаднахте на радара на клиента си?
Какво съдържание в крайна сметка консумират?
Как в крайна сметка станаха водещи?
Как бяха възпитани в затворен клиент?
Познаването на тези отговори може да ви помогне да прецизирате вашите маркетингови и продажби фунии.

Други важни показатели при контент маркетинга

Други важни показатели при контент маркетинга


Колко ключови думи класирате?

Колко ключови думи на първа страница класирате?

Колко ключови думи са в първите три позиции в Google?

Класирате ли # 0 с представени фрагменти?

Вашият бизнес се показва често в Local 3-Pack?

Какъв ангажимент получавате със съдържанието си?

Хората споделят ли го на своите социални платформи?

Връзват ли се към него от своите уебсайтове?

Колко време са на страница? (това може да показва качество)

Какви са процентите на отпадане за вашите страници?

Какви източници ви носят най-голям трафик?

органичен

Директен

социален

платен

електронна поща

Сезиране

Какъв е вашият ангажимент по имейл?

Някой да ги отваря?

Кликват ли върху линковете ви?

Има толкова много фактори, които влизат в успешен маркетинг за съдържание, че може да изглежда малко преодоляващо. Да не говорим, как дори измервате тези неща?

Ресурси за маркетинг на съдържание

Ресурси за маркетинг на съдържание


О, човече, ти си почерпил – има на разположение тонове ресурси. Всъщност толкова много хора могат да бъдат трудни за ноктите с кои да започнете. За мен най-лесното начало е с безплатните инструменти, с които разполагате.

Google Analytics


Google Analytics трябва да бъде първото място, на което се обръщате, за да прегледате показателите си. Това е най-добрият инструмент да научите повече за това откъде идва вашата аудитория – както от източника на трафик, така и от къде всъщност живеят.

Въпреки че има много страхотни показатели за преглед в добрият Google Analytics, ще изброя някои от най-важните накратко:

Трафик


Колко посещения на вашия сайт получавате?
Колко от този трафик е нов спрямо връщащия трафик?
Колко средни страници се разглеждат на сесия?
Колко е средната продължителност на сесията?
Откъде идва трафикът от източник?

Аудитория

Къде живее вашата публика?
Коя страна?
Коя държава / територия?
Кой град?
Какви възрастови групи посещават вашия сайт най-много?
Какъв процент мъже и жени посещават сайта?
От какви видове устройства имат достъп до вашия сайт? Мобилни, настолни, таблетни?
Какъв браузър използват?

Ангажираност

Кои страници получават най-голям трафик?
Колко време остават хората на сайта?
Колко дълго остават на отделни страници?
Каква е цялостната степен на отпадане за вашия сайт като цяло?
Каква е степента на отпадане на отделните страници?
Какви страници конвертират трафик?
Това са само някои основни въпроси, на които искате да отговорите. Вкопайте се в Google Analytics и можете да се изгубите с дни, докато научите повече и повече за хората, посещаващи вашия сайт.

Проучвания в Google My Business

Проучвания в Google My Business


Ако сте местен бизнес (като моят въображаем магазин за сноуборд), Google My Business (GMB) е един от най-важните инструменти, които можете да използвате. Били ли сте някога сте търсили конкретен местен бизнес или сте въвели заявка, съдържаща „близо до мен“, като „копирни компании в близост до мен“?

Ако е така, вероятно сте се сблъскали с списъците с „Местните 3 пакета“ над органичното съдържание и / или карта със знания, отстранени с важни подробности за местния бизнес, който току-що потърсихте.

Карта на знанието AIS GMB 2

Ето моята статия за най-добрите практики на Google My Business, ако не сте запознати с нея. Ако сте запознати с него, какво трябва да измервате?

Какво да гледате в Google My Business


Как хората намериха вашия сайт?

Директни търсения на името на вашия бизнес?
Откриване чрез търсене на вашия бизнес или услуги – тези „близо до мен“?
Чрез търсене в Google Maps?
Какви действия са предприели, след като са прегледали вашата карта със знания?

Посетете уебсайта си?
Искате упътвания?
Ще ти се обадя?
Преглеждали ли са снимките ви на вашата карта?
Добавили ли са собствена снимка? (Да, и те могат да направят това.)
Те прегледаха или щракнаха върху публикация, оферта или събитие, което сте посочили?
Оставиха ли преглед?
Зададоха ли въпрос?

Google конзола за търсене
Google Search Console (GSC) е друг невероятен безплатен инструмент, с който всеки маркетолог на съдържание трябва да е запознат. Ако искате зад кулисите да погледнете как Google разглежда, индексира и класира вашия сайт, това е инструментът, в който трябва да се потопите.

Анализ чрез Google Search Console

Ето някои от безценните прозрения, които можете да научите от GSC:

Какви са точните ключови думи, които хората са въвели в заявката за търсене на Google, която Google е индексирал в топ 100 резултатите от търсенето (импресии)?

Каква позиция заемате средно за тези ключови думи?

Колко кликвания сте получили от тези ключови думи?

Каква е средната Ви честота на кликване (CTR) за тези ключови думи (колко често хората търсят тези думи и след това избират резултата ви?)

Кои страници получават най-много импресии и кликвания?

Вашият сайт има ли прекъснати връзки?

Има ли вашият сайт страници Ботовете на Google не могат / могат да обхождат?

Кои уебсайтове препращат към вашия собствен уебсайт?

Какъв текст за котва използват другите уебсайтове, за да свързват вашия сайт?

Какви външни уебсайтове свързвате от собствения си сайт?

Какви вътрешни страници свързвате най-много?

Има ли проблеми с мобилната версия на вашия уебсайт?

Можете дори да изпратите карта на сайта, така че Google да може по-добре да обхожда вашия уебсайт.

продажби KPI
Отчитане, отчитане, отчитане!
13-те маркетингови табла за KPI, които използваме, за да проследяваме всяка метрика, която има значение
Всичко, което трябва да знаете »
YouTube Analytics
Ако не беше YouTube, не бих седял тук в момента и говоря с вас за YouTube Analytics. Сериозно, получих първата си работа в маркетинга за съдържание въз основа на документален филм за сноуборд, който снимах, участвах, редактирах и публикувах в YouTube:

Маркетингът на съдържанието в действие – внимавайте, Скорсезе!

Компанията призна стойността на видео маркетинга и искаше повече от писател за създаване на съдържание.

Да се ​​надяваме, че вашата компания вижда и стойността във видео маркетинга. Но може би се питате: „Как изглежда успешният видео маркетинг? Какво трябва да измервам? „

Прочетете повече за SEO Оптимизацията

Въпреки че има безплатни и платени инструменти като Vidyard, Wistia, Vimeo и други, ще се съсредоточим върху YouTube Analytics, тъй като е безплатен и достъпен.

Анализ на видео съдържанието в Youtube

Анализ на видео съдържанието в Youtube

Ето показателите, до които ще имате достъп, след като започнете да използвате YouTube за публикувани видеоклипове:

Колко гледания имат вашите видеоклипове?

Колко хора се абонират за вашия канал?

Каква е вашата тарифа за абонати във времето?

Колко време за гледане имат вашите видеоклипове?

Хората възпроизвеждат ли вашите видеоклипове или секции от тях?

Какви раздели от вашето видео напускат хората?

Какви източници задвижват трафика?

От каква демографска група се състои вашата аудитория?

Какво казват хората в секцията за коментари?

Какъв е броят на харесванията и харесванията на вашите видеоклипове?

По какви ключови думи класират вашите видеоклипове?

Може ли PPC рекламата и контент маркетинга да работят заедно?


Това ни отвежда до важен въпрос – може ли маркетингът на съдържанието да бъде допълнен, за да поддържа PPC?

Да, абсолютно може.

Една от най-големите грешки, които виждам, че хората правят с PPC е, че имат абсолютно ужасни целеви страници. Те влагат всичките си усилия в проучване на ключови думи и привличащи вниманието заглавия, но всъщност не отчитат опита, за който се нуждае потребителят.

На кои целеви страници привличате трафик със своите PPC кампании? Дори ли привличате трафик към целевите страници или просто изпращате хора на началната си страница и ги оставяте да се ориентират сами?

Най-малкото, което можете да направите, е да им дадете карта и маршрут.

Ако следвате най-добрите практики за маркетинг на съдържание, можете да използвате своите високоефективни целеви страници, за да осигурите на посетителите качествено изживяване. Освен това, ако сте разработили плътни работни потоци по електронна поща, вече имате създадена подхранваща кампания, за да помогнете на купувача да извърви пътуването на купувача.

Оттам ползите от съдържателния маркетинг са безкрайни.

съдържание маркетингови ползи
Всъщност работи
Топ 10 предимства на добросъвестния маркетинг на съдържанието
Довери ни се „
Глава 7

Ако имате нужда от помощ в маркетинга на съдържанието
 
Сега, когато прочетохте хиляди думи за маркетинга на съдържанието, как се чувствате?

Опаковате ли чантата си, пълните ли столовата си и проверявате двойно вашата екипировка за катерене, преди да се насочите нагоре към планината? Или стоиш там в горния си резервоар, плуваш в багажници и джапанки и гледаш планината с широко око и се чудиш как по дяволите някога ще се качиш там?

Не се притеснявайте, това пътуване не трябва да е толкова плашещо, колкото можете да си представите. Ето защо съществуват агенции за маркетинг на съдържание като IMPACT – за да помогнат на борбата авантюристи да достигнат върха с професионални напътствия.

Ето защо ние се фокусираме върху компаниите за преподаване, насочване и обучение по всички аспекти на маркетинга на съдържанието; така че можете да изживеете изгрев от върха на света.

И ние имаме два пътя, от които можете да избирате – научете се от нас и бъдете обучени от нас.

Източник: Impactbnd