Празниците и бизнесът

Как се отразяват безкрайните празници на българския бизнес? Бизнесът трябва да произвежда и да продава, а в България 2/3 от годината фирмите не работят поради празници. По повод и без такъв.

В българското безвремие и празничните традиции са объркани.

Днес празнуваме и Свети Георги, и деня на българската армия. На коя армия, какви победи искаме да постигнем и какви победи искаме да запомним? Това не е ли отживелица днес, когато всички българи искат други неща? Не войни, а висок стандарт на живот, което в наш контекст означава просто нормален живот, възможност да бъдем самите себе си, да живеем спокойно, ако работим достойно.

Как ще стане това? Какъв е пътят? Да стискаме палци поредното социалистическо правителство да ни увеличи заплатите и да ни намали цените? И да отпусне 5 лева отгоре на нашите пенсионирани и дълбоко заблудени родители?

Докато ние… Докато ние половин месец май празнуваме. По мои калкулации в България има над 120 почивни дни годишно, което прави около 1/3 от календарното време! Като се има предвид, че една друга 1/3 българите все пак спят или продължават нещо да празнуват по заведенията, остава работно време 1/3 от годината.

Работещите, създаващите стойност в България, а това са хората в частния бизнес, не са повече от половин милион!

На нас се пада сладката чест през това време да работим като обезумели и да мислим как да продаваме, как да изкарваме пари, как да печелим и да си плащаме данъците, за да продължи сладкото безвремие в българското обществено и лично пространство.

Това не е честно. Как мислите?

Честит Свети Георги! Да си пожелаем победа над себе си и над собствения си мързел!Коментари

Все още няма коментари.

Твоето мнение

  • Аватар

    ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager for several Bulgarian and international IT and consulting firms.