EventPlus – нова платформа в помощ на организаторите на събития

EventPlus е нова платформа, която свърза организаторите на събития с компании, предоставящи услуги за провеждането им и конферентни зали. Представяме ви Ралица Иванова и Ивайло Кожухаров – създатели на платформата, и пожелаваме успех на новия им изключително полезен проект!

1. Ралица и Иво, добре дошли в блога. Какви са съвременните тенденции в организирането на събития?

В основата на едно добре организирано събитие е усещането на участниците за комфорт от самото начало до неговото приключване. Необходимо е да те бъдат добре информирани за всеки един модул, който е част от конкретното мероприятие, за да чувстват сигурност, спокойствие, а в крайна сметка да останат с положителни емоции от едно запомнящо се преживяване.

Организацията на събития не се свежда само до избор на подходяща локация, в комбинация с комфортна и добре подредена конферентна зала. Използването на актуален според сезона и темата на събитието декор, изборът на подходяща фонова музика, умелото използване на най-новите смарт технологии и смарт приложения за регистриране на делегатите, са само част от микса с инструменти, с които следва организаторите на събития да се съобразят, ако желаят да постигнат цялостна трансформация и да оставят трайно впечатление, дълго след приключване на съответното събитие.

Повече отговори на тези въпроси, както и друга полезна и интересна информация, може да се открие в нашата рубрика Актуално.

2. Какво представлява платформата ЕventPlus?

Платформата EventPlus.BG е иновативна за България, изградена спрямо последните тенденции и най-добри практики в Европа. Целта на EventPlus.BG е да събере на едно място търсенето и предлагането на услуги в полза на организирането и управлението на събития, да съдейства за развитието на MICE индустрията в страната ни. Тя спомага на участниците в процеса чрез по-малко усилия да организират своето събитие за по-кратко време, на по-добра цена като открият подходящ за тях партньор.

EventPlus е ценен инструмент както за организаторите на събития, така и за доставчиците на необходимите за тях продукти и услуги. Конферетни зали или зали за тържества и частни събития, конгресно или кетъринг оборудване, видео или фото услуги, декорация, аниматори, сватбени водещи, диджеи, както и разбира се компании за управления на събития и организиране на фирмени тиймбилдинги, са само част от услугите, които всеки потребител може да открие посещавайки платформата.

EventPlus е ефективна, защото улеснява комуникацията между организатори и доставчици на услуги. Само с няколко клика посетителите на сайта откриват подходяща зала, оборудване или необходим партньор, за да организират успешно събитието си. По този начин с лекота се организират ползотворни, интересни, запомнящи се фирмени и семейни тържества, спестява се време за по-важни и креативни дейности.
От своя страна доставчиците на услуги успешно развиват бизнеса си като представят услугите си пред профилирана и отлично таргетирана аудитория – пред потенциалните си клиенти

3. Разкажете ни за услугите, които EventPlus  предлага на своите потребители и клиенти? Какви специализирани услуги за различни видове събития, и за събития с различна аудитория и големина събития, предоставя тя?

Както по-горе беше посочено, платформата предлага на потребителите преди всичко възможността да спестят един от най-ценните ресурси, а именно време – като открият бързо подходящия партньор спрямо желаните критерии.

Едни от най-ценните инструменти на платформата са нейните филтри за търсене. EventPlus комбинира два подхода на търсене – визуално представяне и резултати от търсене по конкретни критерии. Това са инструменти, с които се ориентираш визуално при търсене по местоположение по карта или чрез задаване на параметри като вид на събитие и неговата категория, начин на подреждане на зала и необходим брой места, наем на техника или кетъринг компания.

Когато говорим за по-мащабни събития, тогава само една зала не е достатъчна, а клиентът има нужда от доста повече информация, обобщена на едно място. Всичко това в синтезиран вид може да бъде открито в категория ивент център. Категорията ивент център предоставя ключови факти като брой зали, налични възможности за настаняване, паркоместа, общ капацитет на всички зали, удобства, с които разполага. Бързи, точни и ясни резултати, чрез които лесно може да се ориентираш и да плануваш бюджета за събитието си.

Обобщено казано, платформата спестява време, свързва участниците в процеса, но с това предимствата не се изчерпват.

EventPlus.BG е и мястото, където можете да научите най-актуалните новини за провеждащи се интересни събития, да прочетете повече за съвременните тенденции в развитието на конферентния и събитийния туризъм в България и по света.

4. Какви са ползите за организаторите на събития? Защо те ще предпочетат да работят с вас, вместо сами да търсят информация за възможни местоположения и условия за провеждане на едно събитие?

Предимството на EventPlus e, че събира на една място всичко необходимо за организирането на едно събитие. Защо  трябва да отвориш десетки сайтове и да сравняваш и да търсиш например конферентна зала, след като можеш да го намериш на едно място?

Информацията, която ще намерят потребителите в сайта, е актуална и предоставена лично от доставчиците на услуги, което е гаранция за достоверност.

5. Какво представлява съвременният event center? Ще имате ли изисквания към центровете за организиране на събития, за включването им във вашия портал? Само големи центрове ли ще могат да предлагат зали за конференции и семинари през EventPlus?

Всъщност това, което е вложено като идея в категория ивент център, е много обхватно като понятие. Потребителите, които посещават сайта са различни и имат специфични виждания и потребности за своето събитие. Ивент център е мястото, където може да бъде проведена не само конференция, а също така частно събитие, тиймбилдинг…

В тази връзка  включването на обекти не следва да се ограничава до големи и малки центрове, а до места, които биха предложили комплексна услуга, която да представлява интерес за потребителите.

6. Как ще промотирате платформата и ще я направите популярен и предпочитан партньор на центровете за събития и организаторите на събития?

EventPlus.BG стартира повече от успешно. Считаме, че предимствата на платформата и нейната уникалност, ще се оценят бързо от потребителите и тя ще придобие бързо още по-голяма популярност.  Само за малко повече от два месеца можете да откриете над 20 ивент центъра, повече от 100 зали от различен тип, както и не малък брой компании за организиране на събития, водещи, компании, които предлагат кетъринг или конгресно оборудване, а самите потребители нарастват с всеки изминал ден.

Реклама в популярни медии, социални мрежи, участие в специализирани форуми са само част от планираните инициативи. Представяйки предимствата на платформата, ние ще презентираме и нашите членове, което е допълнителен стимул да бъдат част от проекта.

7. Има ли България потенциал да се позиционира като дестинация за организиране на събитиен туризъм? Изоставаме ли или сме в крак със съвременните тенденции в този бизнес? Какво може EventPlus да предложи на чуждестранни организатори на събития?

През последните години се вложиха значителни средства в подобряването на материалната база, в това число не само на настанителната база като хотели и места за настаняване, а и като цяло обектите, които са свързани с MICE индустрията. Интерес проявяват и чужди инвеститори, което допълнително засилва конкуренцията. Все повече професионалисти в бранша осъзнават, че е необходимо да се насочат усилисия към развиването на СПА, културен и събитиен туризъм, които носят значително по-висока добавена стойност, отколкото привличането на ол инклузив туристи. България няма традициите като дестинация за събитиен туризъм, има какво да желаем като обслужване, но определено прогнозите за нейното успешно позициониране са повече от отпимистични в краткосрочен план. Трябва да се отбележи, че все повече от компаниите предлагат продукт на топ ниво, а останалите доста бързо ги догонват. В тази връзка не случайно потребителите на платформата имат възможността да оценят и дадат своите препоръки за всяка от използваните от тях услуги, с което да допринесат допълнително за развитието на събитийния туризъм. Предстои в най-скоро време да бъде пусната и английска версия на платформата, с което още повече да разширим популярността й.

Успех на EventPlus.BG и създателите му, с пожелания за успешно развитие на проекта през следващите години!Коментари

Все още няма коментари.

Твоето мнение

  • Аватар

    ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager for several Bulgarian and international IT and consulting firms.