Съвети за създаване на фирмен уебсайт

При създаването на фирмен уебсайт има само два изхода – или човекът, ръководещ проекта, да е начетен и да се създаде това, което трябва, или той да няма представа от интернет маркетинг и онлайн брендинг, което да доведе до некачествен и некомуникативен сайт. В тази статия ще споделя няколко прости, но изключително полезни съвети са разработката на фирмена страница.

Не е важно кой изпълнява задачата

Една неопитна уеб дизайн агенция може да се справи също толкова зле, колкото един неопитен уеб дизайнер, но с лекота ще ви дадат по-голяма сметка. По-изгодно е да наемете талантлив уеб дизайнер на свободна практика (freelancer). В повечето случай ще свърши работата си по-бързо, а фирменият ви сайт ще има индивидуален стил. Изберете човека по портфолиото му, а дори и да предложи висока цена, недейте да пестите, защото една фирма би поискала в пъти по-скъпо.

Не е важно кой изпълнява задачата. Важното е да знае какво вие искате и да го направи качествено. Затова преди да поръчате каквото и да е, дискутирайте кои елементи (страници, секции със съдържание, навигационни линкове) наистина ви трябват, и кои не. Нека всичко бъде възможно най-изчистено за лесна навигация.

Визията е от решаващо значение

Влезте в Google.com, в Amazon.com, в Health.com, PCMag.com… Какво е първото нещо, което забелязвате? Логото. То е може би първата и най-важна част от онлайн визията на фирмата ви. Лого е визуална репрезентация на вашия бренд. Използвайте го умно!

Навигацията също прави визията. Колкото по-лесно навигира потребителят, толкова повече време ще прекара в уебсайта, проучвайки за фирмата. Представете си ако трябва да разгледа три страници със съдържание, само за да разбере кои сте вие? Едва ли ще направи това усилие.

Познавайте целевата публика

Винаги познавайте целевия пазар и клиента, който би закупил ваш продукт или услуга. Не казвам да се основавате на глупави и дълги проучвания, които ще ви дарят само с безсмислени цифри. Казвам, че ако фирма „X“ търси консултантски услуги от друга фирма, нека вашата предлага най-добрите. Не е важно колко фирми „X“ биха потърсили, важно е колко търсят от вас. Правете всичко възможно тази бройка винаги да се повишава.

Има два типа клиенти: тези, които купуват според емоции и тези, които купуват според нужди. Първият вид са повече – хората купуват това, което желаят (в повечето случай), а не това, което задължително им трябва. Разберете на кой тип продавате и тогава започнете да разработвате вашия фирмен уебсайт.

Снимка © Laurentham… | Dreamstime.comКоментари

 1. Иво Иванов декември 28th

  Comment Arrow

  Добра статия!

  Поздравления и за уордпрес темата, много добър избор. Успех с блога!


 2. Димитър Николов декември 28th

  Comment Arrow

  Мерси за добрите думи, Иво!


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Димитър Николов

Маркетинг консултант. Позитивно мислещ градивен човек, който обича да превръща идеите си в реалност. Съавтор на буркана.