Българска асоциация за маркетингови изследвания и проучванe на общественото мнение

Скоро беше обявено създаването на една нова асоциация в областта на маркетинга – Българска асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение (Bulgarian Association of Marketing and Opinion Researchers – BAMOR).

Учредителите й са 14 водещи агенции за маркетингови и социални проувания – „Алфа Рисърч“ ООД, „ББСС“ ООД, „Витоша рисърч“ ООД, „ГФК България“ ЕООД, „ЕСТАТ“ ООД, „Мап маркетинг рисърч“ ООД, „Маркет линкс“ ООД, „Маркет тест“ АД, „МБМД консултинг“ ЕООД, „Нет-СБ“ ООД, „Ноема“ ООД, „Прагматика“ ООД, „Саут Ийст Юръп Рисърч Корпорейшън“ ООД, „СИНОВЕЙТ“ ЕООД.

Като свои цели основателите посочват въвеждането на световни практики в областта на маркетинговите проучвания и професионалното развитие с акцент върху обучението на млади изследователи.

„Секторът на маркетинговите и социални изследвания у нас отдавна премина периода на ценови войни, нелоялна конкуренция и неясно качество на изследователската услуга и надживя времената, в които агенциите пребиваваха в състояние на „студена война помежду си“, коментира председателят на БАМОР Стоян Михайлов. Той изтъква, че вече има предпоставки за коопериране на агенциите за браншово представяне и комуникация с държавни или международни институции и сродни организации.

Клиентите пък се надяват, че тази асоциация няма да се втурне да защитава само интересите на членовете си, а в резултат от действията й ще се установят стандарти за качество в бранша. И че от нейните действия ще спечелят не само представителствата на глобалните фирми в България, партиите и политиците в предизборна ситуация, но и всички други фирми в страната!

След Българската Асоциация по Маркетинг и асоциацията за интерактивен маркетинг Intertative Association Bulgaria това е третото по рода си сдружение на фирми и професионалисти в областта на маркетинга в България. Да пожелаем успех на БАМОР!

Маркетинг Буркан е блог, който работи на принципа pure business blog. Не публикуваме платени обяви и PR-и, а само това, което ще бъде интересно и полезно на маркетинг специалистите и бизнесмените.Коментари

 1. Comment Arrow

  Поли, поздравления!

  За мен това е много полезна информация! От буркана научих за учредяването БАМОР.

  Както често се случва напоследък така наречените „по- мощни медии“ пропускат да обърнат внимание на едно такова събитиев сферата на бизнеса, защото обикновено има много по-скандална новина, свързана с много по-пиперлива тема за популяризиране. Общественото внимание се печели по доста „атрактивен“ начин, което не е лошо, но новини като тази не успяват да достигнат до масовата аудитория.

  Именно затова те поздравявам, че насочваш вниманието към съществена и важна за хората в областта на маркетинга новина 🙂


 2. Поли Козарова февруари 21st

  Comment Arrow

  @ Вили – Благодаря за коментара! Честно казано, имаше я тук-там новината, на озадачаващи места 🙂


 3. Дарина февруари 28th

  Comment Arrow

  Здравейте!

  Благодаря ви за това, че сте отразили новината.
  Има я публикувана в доста уеб портали (като dir.bg, econ.bg, pari.bg, idg.bg и т.н.), както и във водещи ежедневници от рода на Дневник, Пари, Банкер…


 4. Поли Козарова февруари 28th

  Comment Arrow

  @ Дарина – И аз благодаря за наминаването тук. Очакваме Ви отново 🙂


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Павлина Д. Козарова

Павлина има 20-годишен бизнес опит в развитие на бизнеса, маркетинг и продажби. От над 5 години Павлина се занимава с разработване и комерсиализация на иновативни продукти и услуги, включително и със средства от еврофондове и инвестиционни фондове. Основател и собственик на консултантска фирма primavera88.com.