Българска асоциация за маркетингови изследвания и проучванe на общественото мнение

Скоро беше обявено създаването на една нова асоциация в областта на маркетинга – Българска асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение (Bulgarian Association of Marketing and Opinion Researchers – BAMOR).

Учредителите й са 14 водещи агенции за маркетингови и социални проувания – „Алфа Рисърч” ООД, „ББСС” ООД, „Витоша рисърч” ООД, „ГФК България” ЕООД, „ЕСТАТ” ООД, „Мап маркетинг рисърч” ООД, „Маркет линкс” ООД, “Маркет тест” АД, „МБМД консултинг” ЕООД, „Нет-СБ” ООД, „Ноема” ООД, „Прагматика” ООД, „Саут Ийст Юръп Рисърч Корпорейшън” ООД, „СИНОВЕЙТ” ЕООД.

Като свои цели основателите посочват въвеждането на световни практики в областта на маркетинговите проучвания и професионалното развитие с акцент върху обучението на млади изследователи.

„Секторът на маркетинговите и социални изследвания у нас отдавна премина периода на ценови войни, нелоялна конкуренция и неясно качество на изследователската услуга и надживя времената, в които агенциите пребиваваха в състояние на „студена война помежду си”, коментира председателят на БАМОР Стоян Михайлов. Той изтъква, че вече има предпоставки за коопериране на агенциите за браншово представяне и комуникация с държавни или международни институции и сродни организации.

Клиентите пък се надяват, че тази асоциация няма да се втурне да защитава само интересите на членовете си, а в резултат от действията й ще се установят стандарти за качество в бранша. И че от нейните действия ще спечелят не само представителствата на глобалните фирми в България, партиите и политиците в предизборна ситуация, но и всички други фирми в страната!

След Българската Асоциация по Маркетинг и асоциацията за интерактивен маркетинг Intertative Association Bulgaria това е третото по рода си сдружение на фирми и професионалисти в областта на маркетинга в България. Да пожелаем успех на БАМОР!

Маркетинг Буркан е блог, който работи на принципа pure business blog. Не публикуваме платени обяви и PR-и, а само това, което ще бъде интересно и полезно на маркетинг специалистите и бизнесмените.Коментари

  1. Comment Arrow

    Поли, поздравления!

    За мен това е много полезна информация! От буркана научих за учредяването БАМОР.

    Както често се случва напоследък така наречените “по- мощни медии” пропускат да обърнат внимание на едно такова събитиев сферата на бизнеса, защото обикновено има много по-скандална новина, свързана с много по-пиперлива тема за популяризиране. Общественото внимание се печели по доста “атрактивен” начин, което не е лошо, но новини като тази не успяват да достигнат до масовата аудитория.

    Именно затова те поздравявам, че насочваш вниманието към съществена и важна за хората в областта на маркетинга новина :)


  2. Поли Козарова февруари 21st

    Comment Arrow

    @ Вили – Благодаря за коментара! Честно казано, имаше я тук-там новината, на озадачаващи места :)


  3. Дарина февруари 28th

    Comment Arrow

    Здравейте!

    Благодаря ви за това, че сте отразили новината.
    Има я публикувана в доста уеб портали (като dir.bg, econ.bg, pari.bg, idg.bg и т.н.), както и във водещи ежедневници от рода на Дневник, Пари, Банкер…


  4. Поли Козарова февруари 28th

    Comment Arrow

    @ Дарина – И аз благодаря за наминаването тук. Очакваме Ви отново :)


Твоето мнение

  • Аватар

    ТИ


Comment Arrow
За автора

Поли Козарова

Маркетингов експерт с 14 годишен опит и специализация в маркетирането на IT продукти и консултантски услуги.