Българска асоциация за маркетингови изследвания и проучванe на общественото мнение

Скоро беше обявено създаването на една нова асоциация в областта на маркетинга – Българска асоциация на професионалистите в маркетинговите изследвания и проучванията на общественото мнение (Bulgarian Association of Marketing and Opinion Researchers – BAMOR).

Учредителите й са 14 водещи агенции за маркетингови и социални проувания – „Алфа Рисърч“ ООД, „ББСС“ ООД, „Витоша рисърч“ ООД, „ГФК България“ ЕООД, „ЕСТАТ“ ООД, „Мап маркетинг рисърч“ ООД, „Маркет линкс“ ООД, „Маркет тест“ АД, „МБМД консултинг“ ЕООД, „Нет-СБ“ ООД, „Ноема“ ООД, „Прагматика“ ООД, „Саут Ийст Юръп Рисърч Корпорейшън“ ООД, „СИНОВЕЙТ“ ЕООД.

Като свои цели основателите посочват въвеждането на световни практики в областта на маркетинговите проучвания и професионалното развитие с акцент върху обучението на млади изследователи.

„Секторът на маркетинговите и социални изследвания у нас отдавна премина периода на ценови войни, нелоялна конкуренция и неясно качество на изследователската услуга и надживя времената, в които агенциите пребиваваха в състояние на „студена война помежду си“, коментира председателят на БАМОР Стоян Михайлов. Той изтъква, че вече има предпоставки за коопериране на агенциите за браншово представяне и комуникация с държавни или международни институции и сродни организации.

Клиентите пък се надяват, че тази асоциация няма да се втурне да защитава само интересите на членовете си, а в резултат от действията й ще се установят стандарти за качество в бранша. И че от нейните действия ще спечелят не само представителствата на глобалните фирми в България, партиите и политиците в предизборна ситуация, но и всички други фирми в страната!

След Българската Асоциация по Маркетинг и асоциацията за интерактивен маркетинг Intertative Association Bulgaria това е третото по рода си сдружение на фирми и професионалисти в областта на маркетинга в България. Да пожелаем успех на БАМОР!

Маркетинг Буркан е блог, който работи на принципа pure business blog. Не публикуваме платени обяви и PR-и, а само това, което ще бъде интересно и полезно на маркетинг специалистите и бизнесмените.Коментари

 1. Comment Arrow

  Поли, поздравления!

  За мен това е много полезна информация! От буркана научих за учредяването БАМОР.

  Както често се случва напоследък така наречените „по- мощни медии“ пропускат да обърнат внимание на едно такова събитиев сферата на бизнеса, защото обикновено има много по-скандална новина, свързана с много по-пиперлива тема за популяризиране. Общественото внимание се печели по доста „атрактивен“ начин, което не е лошо, но новини като тази не успяват да достигнат до масовата аудитория.

  Именно затова те поздравявам, че насочваш вниманието към съществена и важна за хората в областта на маркетинга новина 🙂


 2. Поли Козарова февруари 21st

  Comment Arrow

  @ Вили – Благодаря за коментара! Честно казано, имаше я тук-там новината, на озадачаващи места 🙂


 3. Дарина февруари 28th

  Comment Arrow

  Здравейте!

  Благодаря ви за това, че сте отразили новината.
  Има я публикувана в доста уеб портали (като dir.bg, econ.bg, pari.bg, idg.bg и т.н.), както и във водещи ежедневници от рода на Дневник, Пари, Банкер…


 4. Поли Козарова февруари 28th

  Comment Arrow

  @ Дарина – И аз благодаря за наминаването тук. Очакваме Ви отново 🙂


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager in several Bulgarian and international IT and consulting firms. Her expertise is in the fields of project planning and management, business development, marketing & sales, innovation development and commercialization. Pavlina runs consultancy business with www.primavera88.com