Две години Маркетинг Буркан

Щастливи сме да отбележим, че днес, на празника на студентите, нашият блог стана на 2 години. Направо се нареждаме сред доайените на българското бизнес блогване!

Времето от началото до днес измина неусетно, просто не разбрахме как се изтъркулиха цели две години. А вие?

През това време всеки месец ние публикувахме по 4-5 поста и всеки път вие посрещахте с интерес нашите идеи, размисли и вълнения.

Благодарим на всички, които ни подкрепиха още в самото начало – Майк Рам, Жанет Найденова, Ивелина Атасанова, Силви Щинкова и Стефан Русев!

Благодарим и на всички, които постепенно се вляха в маркетинг общността на Буркана и без които ни е трудно да си представим разговорите след всяка нова публикация – Александрина Колева, Тихомир Петров, Величка Крънджилска и Григор Йовов, Мира Михова и още много други…

За нас, авторите на Буркана, освен бизнес личности със свое собствено лице, вие всички сте незаменими приятели!

Радостни сме, че вдъхновихме някои от вас за създаването на техни собствени бизнес блогове, които правят нашето интернет бизнес пространство полезно, интересно, вдъхновяващо!

Горди сме също, че за двете години от съществуването на блога всеки ред, публикуван в Маркетинг Буркан, е авторски, споделен от нашия собствен професионален свят, преживян лично и в реални условия.

Стремяхме се винаги към открито обсъждане на идеите ни, като уважавахме вашето лично мнение и позиция, дори когато бяха различни от нашето и толерирахме винаги добрия тон на комуникацията тук и позитивното и конструктивно отношение към разговора.

Продължаваме да смятаме, че ако всеки от нас (независимо с какво се занимава) даде нещо от себе си и от своя собствен опит на другите, България ще изглежда по съвсем друг начин. Затова, когато ни е било много трудно, се опитвахме да бъдем най-полезни!

Ще бъдем щастливи, ако продължавате да се отбивате тук, в блога, да се радвате и тъжите заедно с нас, да ни коригирате, когато залитаме, да ни аплодирате, когато сме ви интересни. Искаме Маркетинг Буркан да се превърне в един от предпочитаните онлайн маркетинг форуми у нас!

Доволни сме, че у нас се създава едно ново маркетинг общество, което мисли смело и креативно, споделя своите представи и опит и така допринася за израстването и на българския бизнес. Защото бизнесът у нас  едва излиза от тийнейджърските си години и се нуждае освен от пари и клиенти, от много знания, смелост и откритост!

Честит Рожден Ден, Маркетинг Буркан!

Да си припомним с усмивка някои от първите ни постове:Коментари

 1. Тихомир Петров декември 8th

  Comment Arrow

  Бурканчета да сте живи и здрави 🙂 Определено знаете, как да поласкаете хората!

  Надявам се да продължавате да сте толкова обективни и приятно-четливи 🙂 Определено „Маркетинг буркан“ е блог, който позитивното настроение, критиката и професионализма си дават среща и това го прави страшно интересен.

  Успех!

  Тишо


 2. Григор Йовов декември 8th

  Comment Arrow

  Поли, честит рожден ден и от нас!

  Продължавайте в същия дух, защото сте мотиватор и пример за много хора.

  Мини обществото създадено тук все повече проявява колективен дух и истинско гражданско и бизнес самосъзнания и ние винаги с удоволствие ще сме част от него :)))

  С пожелание за още много рожденни дни

  Екипа на Бизнес насока 🙂


 3. Стефан Русев декември 8th

  Comment Arrow

  Честит втори рожден ден Поли.

  Е как няма да посещавам Буркана :), нали знаеш, че това е най-готиния и полезен блог за маркетинг.

  Блгодарение на теб Поли и Буркана наистина се изгражда маркетинг общество, което мисли по-нов начин и най-важното споделя своето знание по между си.

  Днес имаш двоен празник. Наздраве 🙂


 4. Vio декември 8th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден, Поли!
  Искам да ви пожелая много творчески успехи и още повече почитатели!
  Искам също така да ви благодаря, защото намирането на блога ме ориентира професионално, а това е важно за всеки млад човек.
  Весел празник!


 5. Поли Козарова декември 8th

  Comment Arrow

  Благодаря ви за пожеланията и хубавите думи!


 6. филми онлайн декември 9th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден! Пожелавам ви развитие с темпове, стократно по-големи от сегашните!


 7. Mili Ruseva декември 9th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден! 🙂
  Желая Ви здраве, щастие и творчески успехи!


 8. Поли Козарова декември 9th

  Comment Arrow

  Благодаря ти много, Мили!


 9. Светльо Козаров декември 9th

  Comment Arrow

  Ч.Р.Д. и успех! макар да се явявам като критик на някои маркетингови практики, защото (най-вероятно) ги прилагам всеки ден, пак успех!


 10. Майк Рам декември 9th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден! Бъдете все така креативни, позитивни и продуктивни! 🙂


 11. Поли Козарова декември 9th

  Comment Arrow

  @ С.Козаров – Благодаря, винаги си добре дошъл в блога!

  @ Майк – Благодаря, Майк и за това, че ни повярва още в самото начало!


 12. Ивелина Атанасова декември 12th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден на блога и от мен, Поли! Аз ви пожелавам да продължавате да сте все така ведри, усмихнати, провокативни и харесвани!


 13. Петър Йорданов декември 12th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден! Поли, защо Митко те е натоварил с трудната задача да поддържаш блога сама? Чакаме статии и от него в скоро време.


 14. Мира Михова декември 13th

  Comment Arrow

  Честит рожден ден и от мен!! Малко със закъснение, но с пожелания от сърце за нестихващ ентусиазъм, творческо вдъхновение и удовлетворение!


 15. Поли Козарова декември 13th

  Comment Arrow

  @ Ива и Мира – Много, много благодаря! Да ви се връща стократно 🙂


 16. Comment Arrow

  Аз пак се включвам с огромно закъснение, Поли и Митко, но пък с най-искрени пожелания да сте все така свежи, позитивни и професионално търсещи! 🙂 Напоследък не ми остава много свободно време да чета любимите си местенца, но не съм ви „напуснала“… няма начин, защото винаги ме зареждате с положителна емоция, теми за размисъл и нова информация! 🙂


 17. pipi декември 17th

  Comment Arrow

  На две – е страхотна възраст 🙂 още по-хубаво е на тЛи 🙂
  Здраве, радости , успехи 🙂


 18. Поли Козарова декември 18th

  Comment Arrow

  @ Александрина – Благодаря ти, че се включи! Пожелаваме ти повече свободно време през Новата година за всички любими занимания!

  @ Пипи – Благодаря сърдечно за милото пожелание!


 19. Kristen Atkinson декември 26th

  Comment Arrow

  Аз пак се включвам с огромно закъснение, Поли и Митко, но пък с най-искрени пожелания да сте все така свежи, позитивни и професионално търсещи! 🙂 Напоследък не ми остава много свободно време да чета любимите си местенца, но не съм ви „напуснала“… няма начин, защото винаги ме зареждате с положителна емоция, теми за размисъл и нова информация! 🙂


 20. Поли Козарова декември 27th

  Comment Arrow

  @ Кристен – благодаря за добрите думи, винаги топлят, когато и да са изречени!

  Опитваме се да вдъхновяваме и да зареждаме позитивно, защото според нас, авторите на блога, условието да имаш високи резултати е да изпитваш удоволствие от работата си. Всеки ден!

  И … не забравяйте, че всеки един от вас е добре дошъл като гост-автор в Маркетинг Буркан, винаги, когато иска да намери изява в нашия професионален форум!


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager in several Bulgarian and international IT and consulting firms. Her expertise is in the fields of project planning and management, business development, marketing & sales, innovation development and commercialization. Pavlina runs consultancy business with www.primavera88.com