Клубът като форма на професионално общуване

Всички, които ме познават и следят отдавна, знаят, че си мечтая за работещи и симпатични форми на професионално сътрудничество.

Пред няколко дни ви се жалвах как ме спамят от www.one.bg и защо нямам мотив да се присъединя към новата професионална социална мрежа. Да си припомним  – не видях нещо ценно лично за мен в предложението им, както и не разбрах какво точно и как ще се случва в ново-обявената общност.

Ето за какво си помечтах в Блогопедия за бъдещето на професионалните блогове:

 1. Броят на професионалните блогове значително ще нарасне.
 2. Ще се появят професионални блогове в много различни области – право, история, география, изкуство, литература и поезия, архитектура…
 3. В интернет страниците на университети, училища, браншови асоциации, професионални сдружения, фирми… ще се появят линкове към професионалните блогове на техни служители и членове.
 4. Авторите на професионалните блогове ще пишат компетентно и интересно. Професионалните блогове ще се превърнат в ценен информационен ресурс и архив от знания и добри практики в дадената професия.
 5. Класации ще ни упътват за най-добрите и популярни професионални блогове по теми.
 6. Ще се появяват все повече групови блогове, списвани съвместно от екипи професионалисти.
 7. Ще се появат мулти-професионални блогове, които са посветени на взаимозависещи професии и области от знания – например: биохимия, психология и маркетинг…
 8. Професионалните блогове ще се свържат в мрежи, ще започнат да обменят информация, автори и линкове помежду си.

За съжаление, не ме кефят много и професионалните асоциации в България

 1. Много от тях са създадени отдавна и са затихнали в очакване на Годо. Те са доста тромави и често дейността им се състои най-вече в събиране на годишния членски внос и редовно спамене на членовете им. Или пък се ангажират с дългосрочни каузи като промяна на съдържанието на закони и лобиране в правителството и парламента. Но освен тези неща, трябва да се прави нещо ежедневно и практично, което да ти е полезно всеки ден, нали?
 2. Тези, които са създадени в периода на промените, сиреч, са на по 15-20 години, обикновено продължават да се управляват от хората, които са ги създали и доста често дейностите им обслужват конкретни фирми, вместо да служат на професионализма.
 3. Много голяма рядкост е тези асоциации, независимо дали са стари или нови, да са практически полезни и отворени за нови идеи, проекти и членове.
 4. Аз лично съм се опитвала да работя с някои от тях и бях невероятно удивена каква съпротива среща всяка една нетрадиционна идея, дори и такава като различен дизайн на колективен фирмен щанд с домакин браншова асоциация. Преди време две от фирмите, които участвахме в едно международно изложение, поискахме подобно нечувано досега нещо и бяхме иронизирани тънко, като разбира се, нито едно от предложенията ни не се прие…
 5. Участвала съм и в писането на проекти за подобряване на дейността на професионални  асоциации, но когато проектите ставаха реалност, някак си все оставах извън тях… Когато пък парите по проекта свършваха, отново се сещаха за мен 🙂

Та, накратко – в търсене на нова, ефективна и гъвкава форма на професионално общуване, ме настигна новата идея на Борил Богоев.

Професионален клуб на интернет маркетьорите WEBFACE

Познавате вече Борил, нали? Той е създател на компания Webface Consult, фокусирана върху качествени обучения и услуги в областта на интернет маркетинга.

Борил не шуми много около себе си и не надува фанфари, но във всеки проект, в който сме работили заедно, съм се убеждавала в неговия професионализъм. Както когато ентусиазирано пишеше в Блогопедия, така и когато успешно направи първото в България авторско онлайн обучение за интернет маркетинг.

Сега, в разгара на супер жежкото лято, лъха свежест от неговата поредна оригинална инициатива – професионален клуб на интернет маркетьорите WEBFACE Club.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всички, които се присъединят към клуба, ще могат да се наслаждават на много ценното и дългосрочно общуване с един от най-добрите български професионалисти по интернет маркетинг в лицето на Борил, а също и да споделят помежду си професионални планове, идеи и дори ще получат възможност да намерят партньори за своите маркетинг проекти в интернет.

Но… да не ви разказвам повече. Вижте сами и се присъединете 🙂

А ето и съвместното ни предложение с Борил специално за почитателите на Буркана

 1. Ако използвате за регистрация в клуба промо-кода MARKETINGBURKAN, ще получите цели 60% отстъпка за членството си в него  – направете го до 31 август 🙂
 2. Освен това, ще получите безплатно и съдържанието на курса „Летящ старт в интернет маркетинга“ !

Очаквайте скоро на гости тук Борил, който лично ще ви разкаже повече за този интересен нов проект.

 Коментари

 1. Йонко a.k.a. Dream MC август 21st

  Comment Arrow

  Идеята е страхотна, но се опасявам, че много от управителите все още са от старата школа. Тоест, дори не знаят как се пуска компютърът. Да не забравяме, че българският бизнесмен е всезнаещ, всеможещ и премъдър – не обича да го поучават и да му дават акъл. Естествено, има и много „качествени“ хора, които наистина знаят, могат и имат дългосрочно виждане за нещата – дано тези хора стават все повече и повече! 😀

  Аз съм млад човек със скромен житейски опит, но като цяло съм видял много повече некадърници на управленски постове, отколкото хора, които наистина ги заслужават.

  Инициативата WebFace Club ми напомня много на сайта на Американската маркетингова асоциация (AMA) – marketingpower.com
  Разликата е в това, че WebFace Club е профилиран специално за Интернет маркетинг, докато marketingpower е нещо, като маркетингова енциклопедия – има за всекиго по нещо (свързано с маркетинга, разбира се)!

  Успех в начинанието и дано наистина новите поколения имаме по-добро бизнес поведение, знания и компетенции от предходните! Да развиваме науката и бизнеса и да превърнем България в една благоприятна за инвестиции и инициатива страна!


 2. Поли Козарова август 21st

  Comment Arrow

  @ Йонко – Добре дошъл в блога (ако не ме лъже паметта, за първи път коментираш тук?).

  Има наистина още стари управленски кадри на бизнес позиции, но знаеш ли, че за моя приятна изненада те остават все по-малко? През последните три-четири години много пътувам по работа из България и се срещам с много бизнесмени и бизнесдами, които вече мислят по нов начин, много са хъсави и са амбицирани да направят фирмите достойни играчи не само на българския, но и на европейския пазар.

  Така че – аз лично съм оптимистка. Смятам, че 20-те години бизнес усилия на много качествени хора дават вече забележим резултат.


 3. Йонко a.k.a. Dream MC август 21st

  Comment Arrow

  Аз не казвам, че няма кадърни управленци! Даже съм убеден, че с времето ще стават все повече и повече! Но дали за момента са достатъчно, че да се развива качествен бизнес в България? 😀


 4. Пламен август 21st

  Comment Arrow

  Това е ОК, но ще си позволя да попитам дали е предвидена някаква форма на безплатно участие за някакъв временен период. Така може да се прецени дали наистина ще е полезен този клуб.

  За да не се окаже впоследствие, че е поредна форма на курс за онлайн маркетинг. Учавствал съм в такива и съм стигнал до извода, че навсякъде се говори едно и също.

  Тук идеята е друга, но притеснението остава.

  Все пак поздравления за идеята, не знам друг да е организирал подобно начинание.


 5. Поли Козарова август 21st

  Comment Arrow

  @ Йонко – не са 🙁

  @ Пламен – въпросът ти е интересен, ще попитаме Борил, но често казано 60% отстъпка е доста!


 6. Йонко a.k.a. Dream MC август 21st

  Comment Arrow

  Според мен по-удачно ще бъде, ако Клубът не се специализира само за интернет маркетинг, а се превърне в едно маркетинг средище за всички аспекти на маркетинговата теория и практика. Ако има различни видове потребителски профили – бизнес профил, студентски профил, академичен профил и така нататък би било страхотно. Ако се публикуват обяви за работа в сферата на маркетинга и се поддържа пряка връзка между бизнеса и академичната общност в България ще е супер! Един пример: Чрез сайта на АМА, дори университетите набират професори по маркетинг! 😀


 7. Поли Козарова август 21st

  Comment Arrow

  Еххх, и аз отдавна си мечтая за подобно истински работещо асоцииране в България, но още малко ще трябва да изчакаме 🙂


 8. Пламен август 22nd

  Comment Arrow

  Поли, аз гледам крайната цена. Всички курсове, които коментирам, са горе долу на тази цена.

  Иначе можеше да се обяви редовна цена от 1 000 лв за записване в клуба и да се обяви 80 % отстъпка. Но пак щях да задам същия въпрос.


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager in several Bulgarian and international IT and consulting firms. Her expertise is in the fields of project planning and management, business development, marketing & sales, innovation development and commercialization. Pavlina runs consultancy business with www.primavera88.com