Ако търсите маркетинг стажанти през лятото

Идеята за този пост е на моя уважаван колега Григор Йовов от блога „Бизнес насока в България“. От дума на дума, минавайки през обсъждане каква е ролята на стажа за израстването на маркетинг специалистите, стигнахме до идеята да помогнем по някакъв начин на бизнеса и студентите да се открият.

Ако сте фирма, която търси маркетинг стажант за лятото, обадете ни се и ние ще ви помогнем да откриете най-добрия студент за вашия екип.

Маркетинг Буркан ще ви помогне да откриете най-добрия летен маркетинг сътрудник, ако отговаряте на няколко елементарни условия:

 1. Да вярвате в ролята и смисъла на маркетинга. Да уважавате клиента и неговото мнение. Да търсите непрекъснато начини да развивате продуктите си и начина, по който ги представяте на света.
 2. Да търсите свеж и оригинален летен сътрудник, който не само да ви върши черната работа, но и да се възползвате от предимствата на младостта му – познаване на най-новите теории в областта на маркетинга, смелост, готовност да се поемат рискове и да се правят промени.
 3. Да представите себе си с кратък пост в блога Маркетинг Буркан – какво представлява компанията ви, какви са предимствата на продуктите и услугите, които предлагате, какво искате да промените в маркетинг стратегията или тактиките си. Накратко защо търсите временен маркетинг помощник – студент?
 4. В края на стажа, да споделите с нас доволни ли сте от това как сте работили заедно със съвместно избрания от нас кандидат. В какви проекти сте го включили, каква работа сте му възложили. Какви трудности и приятни емоции сте преживели заедно? Какво сте спечелили от това, че сте наели маркетинг стажант през лятото и дали нещо не сте загубили?

Помнете – правим всичко това абсолютно безкористно и безплатно, защото блогът Маркетинг Буркан се бори за по-добър маркетинг в България.

С удоволствие ви напомням, че точно преди 1 месец финансова група Карол откри напълно безплатно своя специалист по интернет маркетинг с помощта на нашия блог.

Очакваме ви!Коментари

 1. Comment Arrow

  Поли – я направо вземи един плъгин за джоб борд и го интегрирай в сайта :).


 2. Поли Козарова ноември 15th

  Comment Arrow

  Тук въпросът е в каузата, не в средството. Според мен 🙂


 3. Comment Arrow

  Мда…кауза


 4. Йонко a.k.a. Dream MC ноември 15th

  Comment Arrow

  Супер! Дано, обаче, фирмите не са само от София! София не е България и България не е само София!!!


 5. Поли Козарова ноември 15th

  Comment Arrow

  @ Свилен – има ли нещо, което те кара да се съмняваш в това, че Маркетинг Буркан си има своя кауза?


 6. Григор Йовов ноември 15th

  Comment Arrow

  Страхотно продължение на темата, а и едно ново начало. Много добра инициатива Поли!

  Освен полза и вдъхновение за младите хора и бизнеса, тук има и доза оптимизъм за бъдещето на блог сферата в България. Като българин се гордея, че у нас има блогове като Маркетинг Буркан, които показва практическата страна и сила на този тип сайтове.

  Продължавайте в същия дух и за напред!

  Екипа на Бизнес насока


 7. Comment Arrow

  Ни най-малко, уважавам това че правиш нещата са удоволствие. Реагирах така щото наще калпазани не заслужават много каузи ( бизнеса имам предвид ) :).


 8. Поли Козарова ноември 16th

  Comment Arrow

  @ Свилен – Няма проблем. Някои не заслужават, но други – да. Работим за тези, които го заслужават. Проблемът на другите си е за тяхна сметка.

  @ Григор – Мерси! Бързи сме, дано и бизнесът да реагира, защото това е целта на занятието все пак.


 9. Comment Arrow

  Типично в моя стил на „в търсене на истината максималист-ироник“, ако някой мисли, че знае заслужаващи да ги изреди. Млъквам да не опорочавам темата :).


 10. Поли Козарова ноември 16th

  Comment Arrow

  Хайде стига хейтърство 🙂


 11. Comment Arrow

  Нали..аз затова казах, че млъквам, ти си ме знаеш, ама тръгна да ме разпитваш :). Не съм хейтър, просто реалист-максималист.


 12. Пламен ноември 17th

  Comment Arrow

  Аз заслужавам :).


 13. Поли Козарова ноември 18th

  Comment Arrow

  Аз потвърждавам 🙂


 14. Биляна Милушева ноември 30th

  Comment Arrow

  Поли, съжалявам, че толкова време не съм публикувала!!! идеята е страхотна! Аз приемам с отворени ръце стажанти по маркетинг!


 15. Поли Козарова ноември 30th

  Comment Arrow

  Добре дошла отново в блога, Биляна! Благодаря за подадената ръка, Маркетинг Буркан ще се постарае да си избереш най-подходящия млад човек за лятна работа! Ще пиша на проявилите интерес дотук и ще ви свържа. Моля те да ми изпратиш малко повече за това какви хора предпочиташ?


 16. Биляна Милушева декември 20th

  Comment Arrow

  Поли, едва сега ще ти отговоря какъв Профил би ме зарадвал:
  -немски и/или английски език
  -познания във Фотошоп, идеално, но не задължително и индизайн
  -отличен български + отлични текстове /говоримо и писмено/
  -отворен/а към нови идеи
  – креативност при намиране на ключови клиенти и мултипликатори
  – целенасочено Интернетрешерширане
  -афинитет към социалните медии
  -познаващ тенденциите в интериора, здравословния начин на живот, кулинарията и винената култура /това са нашите USP’s и от това се интересува нашият клиент/
  -Опит или поне представа от в менажмент на събития /Евентманагемент/
  -Опит в изготвяне на Маркетинг План
  -самоинициатива, отговорност, екипност
  -За лятото от Юни до Октомври 2012

  Благодаря ти предварително!


 17. Поли Козарова декември 20th

  Comment Arrow

  Здравей Биляна! Благодаря за изпратените изисквания. Малко ми се струват височки в частта „опит“, тъй като става въпрос за студенти. Аз бих ти предложила, преди да започнем търсенето, да ги формулираш като знания за мениджмънт на събития и знания за изготвяне на маркетингов план. Ако не възразяваш?


 18. Биляна Милушева декември 20th

  Comment Arrow

  Ок, благодаря Поли! Формулирай го така! Ценно е дори за мен ако са работили като сервитйори или като агенти за промоции! Опита „на фронта“ е много важен! Толкова колкото теорията, разбира се! А ако имат умението да връзват опит с теория това ще бъде превъзходно!


 19. Петя Димитрова май 24th

  Comment Arrow

  за коя фирма става въпрос, и как става кандидатстването?


Твоето мнение

 • Аватар

  ТИ


Comment Arrow
За автора

Pavlina D. Kozarova

Pavlina has worked for 20+ years as marketing specialist and business development manager in several Bulgarian and international IT and consulting firms. Her expertise is in the fields of project planning and management, business development, marketing & sales, innovation development and commercialization. Pavlina runs consultancy business with www.primavera88.com